IMG_0042Når hele Skovlunde Bytorv står overfor total udslettelse, ja så er det ved at være tid til en vaskeægte superhelt.

Niller bor simpelthen midt på Skovlunde Bytorv, og for ham er det verdens bedste sted at bo. Så da en komet på størrelse med en fiskefrikadelle sætter kurs direkte mod bytorvet, ja så får Niller travlt. I første omgang med at finde et toilet, og dernæst med at redde Skovlundes tidligere samlingspunkt.

Hvad gør en klog, eller rettere, hvad gør en rødhåret og halvslap dreng i sådan en situation? Ja han finder da selvklart noget superheltetøj frem. Ikke en helt nem opgave dog. Et stk. landsholdstrøje, Elkjærs naturligvis, et par lange blå skiunderbukser, et par gamle underhylere, et grønt og ternet forklæde og en blå halvmaske – et voila – Karmaboy er født.

Karmaboy – kometen og den onde numsekløe er en virkelig sjov bog. Den er også virkelig sjov for voksne. Sådan virkelig!

Det er Jacob Riising, der har skrevet Karmaboy. Han har opfundet en perlerække af skønne personer, og jeg har svært ved at forestille mig at bogen her ikke bliver til en film. Det må den bare blive.

Jeg vil anbefale den som højtlæsningsbog fra 8 års alderen, og som selvlæsningsbog fra 9 – 10 års alderen.

Claus Bigum har illustreret, og det er Carlsen der udgiver Karmaboy. Den kan blive din for evigt på carlsen.dk – og lov så lige at læse den selv – for den er SJOV!

IMG_0039

3 thoughts on “It’s Karmatime!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *