Hvordan ser en familie ud? Der findes ikke ét svar på det spørgsmål. Familier kommer i alle størrelser og i alle konstellationer. Vores fantastisk forskellige familier er en hyldest til familien i al dens mangfoldighed.

Min familie er kæmpestor og fyldt med modsætninger. Jeg har fire søskende og fire forældre. Jeg er det eneste barn min mor og far har fået sammen. Min mand har også fire søskende, han har også haft fire forældre – men der har været flere skilsmisser, nye voksne er kommet til – og som jeg er han også det eneste barn hans forældre har sammen.

Vores børn har otte bedsteforældre og et utal af voksne i bedsteforældregenerationen – en enorm mængde onkler, tanter, fætre og kusiner – og flokken vokser nærmest for hvert år. Når vi fejrer fødselsdage er vi oftest 25-30, og det er den nærmeste familie. Det er kaotisk og vildt at holde styr på – og vores børn klarer det eminent. For det er vores familie – en kæmpestor flok.

I Vores fantastisk forskellige familier rimer og illustrerer Karla Nor Holmbäck sig igennem tolv dobbelt opslag med tolv forskellige familier. Vi er så forskellige steder som Faxe Ladeplads og Qatar. Der er mødre, fædre, farmødre, luksus-tanter og en enkelt cirkusklovn. Hvert opslag er farverigt, finurligt og lige til at gå på opdagelse i.

Jeg vil på det varmeste anbefale den her billedbog. Læs den højt for et børnehavebarn, eller et indskolingsbarn og brug den som afsæt til at tale om familier. I indskolingen kan den læses højt inden eleverne tegner og skriver om deres egne familier.

Som en ekstra fin detalje præsenterer forfatteren sin egen familie på bogenes forsats, og på bagsatsen er der plads til at indehaveren af bogen kan tegne og skrive om sin egen familie.

Vores fantastisk forskellige familier er skrevet og illustreret af Karla Nor Holmbäck, og udgives af Høst & Søn.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *